Átadtuk a Látópont címeket

2021. október 19-én Taliándörögdön, október 20-án pedig Noszvajon került sor a Látópont címek ünnepélyes átadására.
Taliándörögdön Mohos József, Taliándörögd polgármestere, valamint  Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója,egyesületünk elnökségi tagja köszöntötte a díjazottakat, majd Dr. Baloghné Uracs Marianna egyesületi elnök mondta el gondolatait a Látópont pályázatokkal kapcsolatban. A díjak átadásában közreműködött Jantyik Zsolt, a Látópont munkacsoport vezetője is.
Noszvajon köszöntő beszédet mondott Szabó Péter, Noszvaj polgármestere, illetve Dr. Baloghné Uracs Marianna egyesületi elnök. A díjak átadásában közreműködött Fróna Katalin, a Látópont munkacsoport vezetője.

A díjátadót mindkét helyszínen kulturális csemegék színesítették – Taliándörögdön a Dörögdi Népdalkör, Noszvajon Kiss Virág, Dezső Sándor és Dezső Ágoston zeneművészek, valamint a Figedy Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mutatkoztak be.

A díjazott 45 szervezet a díjátadó után szakmai felkészítő napon is részt vehetett, melyen a két fogadó szervezet – a Közép-Dunántúli Szövetség az Ifjúságért, valamint a noszvaji önkormányzat és az IKSZT mutatták be szakmai munkájukat, a településük közösségi életét. Az első napot mindkét helyszínen egy kellemes borozás koronázta meg, a szentantalfai Dobosi Pincészet, valamint a noszvaji Gazsi Pincészet borait kóstolhatták a résztvevők.
A második nap délelőttjét a Látópont címbirtokosok műhelymunkákkal folytatták, ahol szó esett a közeljövőben induló Látóutak szakmai hátteréről, valamint a kommunikációról is.

A két-kétnapos szakmai tanácskozást további munka követi, a Látópontok a közeljövőben Látóutakon fogadhatják az érdeklődőket. Az ezzel kapcsolatos információk hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *