Második szakmai nap a Gazdasági Egyetemen

Második szakmai napját tartotta a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület 2020. február 4-én Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

A taggyűlésen köszöntőt mondott dr. Farkas Julianna, a Budapesti Gazdasági Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője.

A nap folyamán három központi téma köré szerveződtek a műhelymunkák, melyek mindegyikébe aktívan kapcsolódtak be az egyesületi tagok. Az Egyesület egyik célja, hogy olyan úgynevezett látópontokat, jó példákat találjanak országszerte a közművelődési színterek, intézmények körében, amelyeket megmutathatnak az ország különböző pontjain dolgozó szakembereknek, akik inspirációkat, hasznos ötleteket találhatnak a mindennapi munkájukhoz. A műhelyfoglalkozást Fróna Katalin, az Aba Novák Agóra Kulturális Központ munkatársa és Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója koordinálták.


Török Rita, a Nemzeti Művelődési Intézet Hálózati Központvezetője és munkatársa, Pető Lilla vezetésével a szakmai mentorhálózat kialakításáról tartott műhelymunkát, folytatva a korábban megkezdett közös gondolkodást.

A harmadik műhelymunkában a Közművelődési és Kommunikációs Műhely tagjaival közösen a szakmakommunikációról, annak lehetőségeiről volt szó. A résztvevők arról beszélgettek, hogy napjainkban hogyan lehetne a leghatékonyabban kommunikálni a közművelődési terület létjogosultságát a külvilág felé, valamint hogyan lehet a megszólítani, aktivizálni a különböző korosztályokat. A műhelymunkát Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója vezette.

A szakmai nap folyamán számos konkrét javaslat fogalmazódott meg, melyek mentén az egyesület mintaprogramok indítását tervezi. Tagságunk számára a szakmai összefoglalókat, a projektterveket hamarosan megküldjük.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük